31.07.2013

Hergün sanat/ Art everyday :: 81

İndeks kartları üzerine dolmakalemle yapılmış eskizler. Çizim hatalarını silmemek için kurşunkalem yerine dolmakalem kullandım.
-------------
Sketches with fountain pen on index cards. I used the pen instead of the pencil, in order to avoid erasing my mistakes.


"Her güne bir indeks kartı" projesi Daisy Yellow blogunun sahibi Tammy tarafından oluşturulmuştu. Amaç ucuz bir malzeme olan indeks kartları üzerine küçük, kolay ve günlük sanat egzersizleri yapmak, böylece boşluk korkusundan biraz olsun kurtulmaktı. Proje birkaç senedir 1 Haziran-31 Temmuz tarihleri arasında sürüyor ve internet üzerinden binlerce kart paylaşılıyor. Her gün sanata biraz zaman ayırmak herkese iyi gelebilecek bir terapi yöntemi. Kullandığınız malzemeler ya da ortam ne olursa olsun, önemli olan kendinize kulak vermeniz. Sanata zaman ayırmak için "sanatçı" olmanız gerekmiyor. Mükemmel olmanız gerekmiyor. Tek gereken denemek ve eğlenmek.
-------------------
"index card a day" project was initiated by Tammy of Daisy Yellow blog. The aim was to do small, easy, daily art exercises on cheap index cards, thus beat the void/empty paper phobia. The project has been going on between June 1- July 31 since a couple of years and thousands of cards are shared over the internet. Reserving time for art on a daily basis may be like a therapy for anyone. Regardless of the materials or the medium you use, it is important to listen to yourself. You don't have to be an "artist" to reserve time for art. You don't have to be perfect. The only thing you need is to try and have fun.


Ben bu süre içinde her gün sanatsal bir şeyler yaptım dersem yalan olur. Ama projenin sonuna yetiştim. Ve bir gecede eskizleri yaptım. 
-------------------------------------------
It would be a lie if i said i did so many artful things in this period. But i caught up in the end. And did these sketches in one night.


Her gün değil ama en azından haftada bir ya da ara ara bir şeyler karalamak, boyalarla terapi yapmak ya da yaratıcı etkinliklerde bulunmak isterseniz Daisy Yellow bloguna bakın derim.
-------------
If you would like to doodle, have therapy with paints or do creative exercises have a look at Daisy Yellow blog.

Tüm eskizler İzmir Arkeoloji müzesinden. İlki bir kap üzerinde gördüğüm grifon, 2. ve 3. eskiz heykel parçaları, son eskiz ise bir parfüm şişesi:)
-----------
All sketches are from Izmir Archaeology Museum. The first is a griffon that i saw on a table ware. 2. and 3. are sculpture pieces. The last one is a perfume bottle:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba. Zaman ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız benim için önemli :)
----------------
Hello. Thank you for making the time to share your ideas. Your comments are important for me :)