10.02.2006

ayna

Saysan adalar kaç kulaç uzaktadır? Ne kadar inkar etsek boşuna… Baktığımız aynı denizdir, dinlediğimiz aynı şarkı. Kıyının öteki yanıdır. İzmir aynaya döner de aksini görmez. Senin sesini özlemiştir başka kimseyi duymaz.

3 yorum:

  1. Yazları benim bulunduğum yerden denize doğru bakarsan Midilli'yi görürsün.Hatta geceleri arabaların ışıklarını bile seçebilirsin.Aslında bütün Ege kıyısı en az bir adayla komşudur.Orada da Türkçe konuşulur (gittiğim için biliyorum), burada da Rumca şarkılar söylenir.Senin de söylediğin gibi baktığımızın ötesini görseydik böyle yabancılaşmazdık.

    YanıtlaSil
  2. Pazarlıklar bitip adalar elden gittikten sonra mahutzaat gelmiş, adaları bu kadar yakında görünce şaşırmış. "Çok yakındalarmış" demişti sanırım hayretle.

    Yunanistan'a giden arkadaşların izlenimleri pek hoş değildi bu bağlamda, ben her ne kadar fırsat buldukça greklerin çaldığı grek gecelerinde yunanlılarla sirtaki yaparken bir yeis görmesemde durumdan. Özellikle Türklerle ilgili tişörtler aklımda kalmış.

    Keşke bakılabilse senin baktığın gibi canım denize.

    YanıtlaSil
  3. seviyorum ben bu blogu. bana çocukluğumu, ilk gençliğimi ve şehrimi geri veriyor çünkü. o bulanık sulara az mı baktım, kıyısında neler neler yaşadım...

    o sokaklar, o rum evleri, hanımeli kokularında imbatlı yaz akşamları, uçan hamamböcekleri, yazlık sinemalar, sokak aralarında minderlerde akşam çayı sefaları ve fesleğenler, tenekelerde süs biberleri, eski kordon'un tahta birahane masaları...

    teşekkürler ederim yazdığın için, izmir'den bildirdiğin için...

    YanıtlaSil

Merhaba. Zaman ayırıp düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız benim için önemli :)
----------------
Hello. Thank you for making the time to share your ideas. Your comments are important for me :)